شاخص سلامت شاخص سلامت

دسته بندی مطالب

پیام مدیر

جهت مشاوره و خرید با شماره تلفن های شرکت تماس بگیرید.

رهگیری سفارش

نمایش: (329)

از زباله تر تا غذای سالم: تبدیل تهدید به ثروت

از زباله تر تا غذای سالم: تبدیل تهدید به ثروت

 

همشهریان تهرانی، آیا میدانید در تهران روزانه چقدر زباله تر تولید، حمل و دفع میشود؟ آیا میدانید شیوه دفع این زباله ها چگونه است؟ آیا از حجم زباله تر سایر شهرهای کشور و در واقع حجم زباله تر کشور خبر دارید؟

آمارها بسیار نگران کننده اند وقتی سرانه تولید زباله تر خانواده های ایرانی 4 برابر میانگین زباله جهان است!! و این نگرانی وقتی بیشتر میشود که شیوه های دفع و دفن این حجم زباله را بشناسیم و از آن مهمتر عواقب چنین رفتاری با زباله های خطر ساز را بدانیم!!

در اینحالت خطر انباشت زباله تر به یقین کمتر از خطر سیل و زلزله برای جوامع شهری و حتی روستایی نیست. با این تفاوت که خطر سیل و زلزله را همه ما می فهمیم و علایم و عوارض آن را می شناسیم اما خطر انباشت زباله را کمتر میشناسیم و عوارض آن را بسیار دیر متوجه میشویم. اگر زلزله در چند ثانیه و سیل در چند دقیقه همه چیز را در مسیر خود نابود میکنند، انباشت زباله های تر در ده ها سال علایمی نشان میدهند که متاسفانه بی سروصدا در این سالیان آسیبهای جدی خودش را به محیط زیست و زنجیره حیات زده و بسیاری بیماریها را برای انسان و دامها سبب شده و باعث مرگ بسیاری از افراد و موجودات زنده گردیده است.

اما در نقطه مقابل این نگرانی همین زباله ثروتی بی نظیر است ثروتی که آن را به طلای کثیف مشهور کرده است.

مقاله زیر به بررسی اوضاع زباله تر در کشور، خطرات ناشی از انباشت آن و خصوصا بیماریهای ما، و راه های درست تبدیل آن از تهدیدی جدی و بزرگ به ثروتی در دسترس می پردازد.

 

اینکه چه ارتباطی بین زباله با محصولات سالم است، همین مقاله روشن میکند تا این باور را ثابت نماید که ثروتی در زباله تر است که میتواند اساس توسعه کشتهای سالم و ارگانیک باشد. آنقدر که بتوان به جرات گفت:

از زباله تر تا غذای سالم: تبدیل تهدید به ثروت

 

 

فرآوری زیستی زباله تر و تولید محصولات سالم

امروزه انباشت و دفع زباله تر خانگی در مناطق شهری و روستایی کشور معضل بزرگی است که باعث آلودگی آب، خاک و هوا، زنجیره غذا و نیز بروز انواع بیماریها میشود. این در حالی است که میتوان با استفاده از روشهای فرآوری زیستی آن را به مواد با ارزش بیوارگانیک تبدیل نمود که ضمن حفاظت منابع محیط زیست باعث درآمدزایی باشد.

مقاله حاضر به جوانب مختلف آلودگیهای ناشی از انباشت و دفع غیراصولی زباله شهری و روستایی در ایران پرداخته و سعی دارد امکانپذیر بودن تبدیل زباله های تر خانگی به کودهای بیوارگانیک به شیوه زیستی را نشان دهد. این فرآوری در حقیقت استفاده از قابلیتهای شگفت انگیز کرم خاکی و میکروبهای همزیست است که طی آن پسماندهای فسادپذیر تجزیه شده و انواعی از بهترین کودهای بیوارگانیک را میسازند. کاربرد این کودها علاوه بر حل مشکلاتی چون فقر ماده آلی خاک و آلودگی منابع آبوخاک به باقیمانده کودهای شیمیایی، باعث افزایش راندمان آبیاری شده و همچنین به دلیل جایگزینی آنها با کودهای شیمیایی، ظرفیت تولید محصولات سالم و ارگانیک را بالاتر برده که خود باعث افزایش درآمد کشاورزان و نیز کاهش هزینه ابتلا به بیماریها در کشور است.

آموزش و ترویج این فرآیند حتی در مناطق شهری نیز برای کاهش مخاطرات تولید زباله تر خانگی وجود دارد.

متن کامل مقاله را از لینک زیر دریافت و مطالعه کنید:

http://www.sciencecultivation.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=108&Itemid=566&lang=fa

 

بازار خانوادگی محصولات سالم با همکاری اساتید دانشگاه تهران آماده کمک به جوامع مولد روستایی برای فرآوری زیستی زباله تر خانگی در مناطق روستایی است تا بتوانند فناوری موجود را برای تولید انواع کودهای بیوارگانیک بکار بسته و به تولید محصولات سالم و ارگانیک با جایگزین کردن این شیوه کارآمد بپردازند. علاقمندان، سرمایه گذاران و پژوهشگران میتوانند برای دریافت هرگونه اطلاعات در اینمورد و ارائه پیشنهادات با آقای دکتر مهدی ضرابی از طریق mzarabi@ut.ac.ir تماس بگیرند.