شاخص سلامت شاخص سلامت

دسته بندی مطالب

پیام مدیر

جهت مشاوره و خرید با شماره تلفن های شرکت تماس بگیرید.

رهگیری سفارش

نمایش: (371)

راز سبوس و سلامت

راز سبوس و سلامت

نان و برنج از غلات پرمصرفند. ارزش آنها بخاطر نشاسته (منبع تولید انرژی) و سبوس است.
سبوس معدن فیبر، مواد معدنی و انواع ویتامینهای ضروری است که برای تبدیل نشاسته به انرژی در سلولها ضروریند. در ایران سبوس از غلات گرفته می شود که این امر سبب انواع بیماریهای مزمن و خطرناکند. حذف سبوس به معنی عدم تولید انرژی و پیامد آن تبدیل گلوکز به چربی و قند خون است که منشا بیماریهای سندروم متابولیک و قلبی و عروقی می باشد. از طرفی حذف سبوس به معنی فقر فیبر در غذای مردم و نتیجتا کاهش ایمنی بدن و بروز انواع بیماریهای مهلک از جمله سرطانهای گوارش است.
البته خوردن سبوس جدای از دانه مشکل ساز است. از جمله باعث کاهش جذب املاح دو ظرفیتی شده یا باعث التهاب کولون می شود تا جائیکه به انسداد روده می انجامد.
لذا راز سلامت خوردن نان سبوس کامل و برنج قهوه ای است. امروزه خوردن غلات سبوس دار در دنیا به یک فرهنگ در کشورهای با شاخص سلامت و طول عمر بالا تبدیل شده است. مصرف رایج برنج قهوه ای در چین و ژاپناز عوامل مهم جلوگیری از پیری زودرساست.
در آلمان که مهد نان است بیش از 80% انواع نانها سبوس دار هستند. اما علت حذف سبوس در کشور عدم آگاهی مسئولان و مردم، مزه پسندی مشتریان، و مشکلات پخت نانهای سبوس کامل است. در این گفتار ضمن بیان مخاطرات حذف سبوس، به راه حلهای عملی در رفع این موانع اشاره شده است.



نوشته: دکتر مهدی ضرابی

گروه مهندسی علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران

خواننده عزیز، برای دانلود و مطالعه مقاله کامل به لینک زیر مراجعه نمایید:

راز سبوس و سلامت(مجله نشا علم)