شاخص سلامت شاخص سلامت

دسته بندی مطالب

پیام مدیر

جهت مشاوره و خرید با شماره تلفن های شرکت تماس بگیرید.

رهگیری سفارش

نمایش: (142)

از آفتابگردان تا سرطان

از آفتابگردان تا سرطان

بی شک همه ی ما با گیاه آفتابگردان و دانه های خوش خوراک آن آشنا هستیم. آفتاگردان را غالبا به عنوان دانه ای روغنی می شناسیم. اما دارای دو نوع رقم متفاوت آجیلی (که کمتر چربی دارد) و روغنی (که مخصوصا تولید روغن نباتی است) میباشد. با توجه به حضور پررنگ این دانه با ارزش در سبد خانواده که علاوه بر خواص مختلف میتواند بهترین رقیب پسته برای رفع کم خونی باشد، و اینکه تخمه آفتابگردان خوراکی همیشگی برای لحظات تفریح ماست، لازم است کمی در مورد آن بیشتر بدانیم.

آفتابگردان یکی از گیاهان ویژه و مفیدی است که می توان از آن در گیاه پالایی Phyto remediation (پالایش مواد آلاینده از خاک و آب توسط گیاه) استفاده کرد. به بیان ساده گیاه آفتابگردان میتواند خـــــاکی که در آن می روید را از انواع آلاینده های خطرناک پالایش کند. بدین دلیل برای زدودن فلزات سنگین (مانند سرب و ارسنیک) از خاک های آلوده مورد کشت قرار می گیرد. در بین انواع آلودگی ها، کاهش یا حذف فلزات سنگین از خاک و آب به واسطه نقش پررنگ آنها در ایجاد سرطان، اهمیت ویزه ای دارد.

حال سوال این است که آفتابگردان با جذب عناصر سنگین مضر با آن چه میکند؟ آیا این مواد در درون پیکره گیاه میمانند؟ اگر میمانند و البته به صورت تجمعی هم هستند (یعنی آنچه در خاک پراکنده است گیاه در خود جمع میکند) در دانه اش هم هست؟ و چه مقدار؟ و ایا این دانه قابل خوردن یا روغن گیری میباشد؟ آیا ما با خوردن چنین دانه یا روغنش بدست خودمان آلاینده ها را به مقدار بیشتری وارد سیستم گوارش و بدنمان نمی کنیم؟

اینجاست که مشخص میشود که تولید محصول سالم و ارگانیک چقدر مشکل و پیچیده است. تنها علوم پالایش زیستی و تولید محصولات سالم (و ارگانیک)  به کمک هم قادرند تا این معما را حل نمایند. اگر بی احتیاطی کنیم دانه خوش خوراک آجیلی و روغن با ارزش آن بدلیل توان جذب فلزات سنگین توسط آفتابگردان، در واقع دارای باقیمانده زیادی از انواع فلزات سنگین است که براحتی می تواند وارد بدن ما شود و ما را به شدت بیمار نماید.

برای اطلاعات دقیق تر میتوانید این مقاله با ارزش را بخوانید:

http://jms.thums.ac.ir/article-1-86-fa.html

 بیاندیشیم به آنچه که می خوریم، به آنچه که به فرزندانمان میخورانیم، به زندگی مان، انرژی از دست رفته خود، و محیط زیستمان، محیطی که به حال خود واگذاشته ایم، به مسئولیت ها و نقش هایی که در آلوده تر شدنش داریم، و اینکه چگونه باید این خاک و آب و هوا و بدن خودمان را نجات داده و نه تنها حفظ کنیم بلکه کیفیت زندگی را در آنها بهبود ببخشیم...

با دانایی هیچ مشکلی بدون راه حل نیست، بیشتر بخوانیم و بدانیم

بازار خانوادگی محصولات سالم، برای استفاده شما تنها آفتابگردانهای بومی را که در زمینهای پاک دور دست غرب کشور (بخش سنقر) کشت شده و با آب پاک عاری از آلاینده آبیاری میشوند، عرضه مینماید

 

گردآوری: منیژه دستجانی فراهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی صنعت و محیط زیست، گروه مهندسی علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران

تدوین: دکتر مهدی ضرابی- بهار 1398