شاخص سلامت شاخص سلامت

دسته بندی مطالب

پیام مدیر

جهت مشاوره و خرید با شماره تلفن های شرکت تماس بگیرید.

رهگیری سفارش

نمایش: (202)

چرا آب هم که میخورم چاق می شوم؟؟؟؟

چرا آب هم که میخورم چاق می شوم؟؟؟؟

 

غالب افراد چاق به جایی میرسند که میگویند: ما آب هم بخوریم چاق میشویم!!

اگر به تناسب اندامتان(چاق و یا لاغر نبودن) علاقمندید و نسبت به آن حساسید، فقط به غذای خود توجه کنید...

امروزه داشتن تناسب اندام و حفظ آن یکی از دغدغه های اصلی همه ماست. این هدف تنها  با داشتن یک برنامه غذایی مناسب و منظم و البته با خوراک سالم تحقق پیدا می کند. داشتن برنامه غذایی درست و البته متناسب با سن، جنسیت و شغل (و در موارد خاص مرتبط با عارضه و یا خدایی ناکرده بیماری)، باید ضمن تامین نیازهای پایه ای  بدن ما از موادی تشکیل شده باشد که ارزش خوردن داشته و سالم باشند. غذاهایی که ارزش خوردن ندارند (مانند همه نانهای سفید، برنج سفید، انواع روغنهای نباتی تراریخته، لبنیات و گوشت تولید شده با دامهای تراریخته و علوفه آلوده به آلاینده ها و ...) نه تنها نمی توانند انرژی لازم را برای بدن ما فراهم کنند بلکه علاوه بر ایجاد کمبود های خاص غذایی، سبب تجمع چربی در بدن ما میشوند که این به معنی بروز بیمارهای مختلف و خطرناک و از جمله چاقی(مادر همه بیماریها) است.

 چاقی نتیجه تجمع چربی است که چربی نه تنها در اطراف شکم، باسن، پاها و شانه ها، بلکه بیش از آن در اندامهای حساس چون قلب و کبد جمع میشود. علت اصلی این تجمع نقص متابولیسم (سوخت و ساز سلولی) است. به این معنی که برخی مواد غذایی که باید در مسیر هضم به قندها و چربی های مفید به عنوان غذای اصلی همه سلولهای بدن تبدیل شوند، در اثر سوخت و ساز ناقص در سلولها به چربی انباشت (چربی بد) تبدیل میشوند. این چربی است که باعث چاقی شده و حتی قبل آن در اندامهای حساس انباشت شده و باعث بیماریهای قلبی-عروقی، مغزی، کبدی و ... می گردد.

متاسفانه تصور رایج و اشتباه ما از برنامه های تناسب اندام، کم خوردن است. پزشکان و متخصصان تغذیه نیز ممکن است هنگام تدوین برنامه غذایی فقط بر حدف موادی پر مصرف از سفره توجه کنند. گاهی حتی برعکس هم تجربه شده است که برنامه های دریافتی، دارای مواد غذایی است که از میزان غذای روزانه فعلی شما هم بیشتر است.

اما نکته صحیح این است:

درست مصرف کردن و نه کم خوردن و یا ویژه خوردن.

در این مقاله قصد داریم شما را با روش های تشخیص کیفیت مواد غذایی کامل (مناسب و با ارزش) آشنا کنیم. مقصود از مواد غذایی کامل، موادی است که علاوه بر تامین نیاز های اساسی سیستم فیزیولوژیکی بدن، ایجاد مشکل و بیماری نکند. چرا که می دانیم ریشه بسیاری از بیماری ها در نوع خوراک هر فرد است. این موضوع آنقدر اهمیت دارد که قبل از اینکه ما بدن خود را به آزمایشات گوناگون بسپاریم باید غذای خود را آزمایش کنیم. ما علاوه بر تشخیص بهداشت مواد غذایی براساس رنگ، بو، طعم و بافت آن که قادر به انجام آن هستیم، باید بتوانیم خوراک خود را از نظر ارزشهای غذایی مانند میزان کربوهیدرات، پروتئین، لیپید، ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها از طریق انجام آزمایشات خاص بشناسیم(وظیفه ای که تولید کنندگان مواد غذایی به عهده دارند و باید با دقت و با صداقت انجام دهند). متاسفانه با گسترش صنعت کشاورزی و غذا، مواد خطرناکی در چرخه تولید کشاورزی و صنایع غذایی نیز وارد غذای ما شده اند. این مواد که آلاینده های خطرناک غذا به شــــــمار می آیند به شدت بیماریزا هستند و متاسفانه امکان تشخیص آنها از طریق رنگ، طعم و بو نیز نیست. در اینموارد فقط باید آزمایشات حساس بر روی مواد غذایی خام یا فرآوری شده انجام شود. بررسی های آزمایشگاهی می تواند شامل تکنیک هایی مانند اسپکتروسکوپی (طیف سنجی) VIS/IR   NMR، و یا تکنیک جدید  HSIباشد. این آزمایشات می توانند اطلاعات جدیدی از کیفیت مواد غذایی مورد استفاده را در اختیار ما قرار دهند.

برای اطلاعات بیشتر این مقاله را بخوانید:

https://doi.org/10.1080/10408398.2015.1082966

بیاندیشیم به آنچه که می خوریم، به آنچه که به فرزندانمان میخورانیم، به زندگی مان، انرژی از دست رفته خود، و محیط زیستمان، محیطی که به حال خود واگذاشته ایم، به مسئولیت ها و نقش هایی که در آلوده تر شدنش داریم، و اینکه چگونه باید این خاک و آب و هوا و بدن خودمان را نجات داده و نه تنها حفظ کنیم بلکه کیفیت زندگی را در آنها بهبود ببخشیم...

با دانایی هیچ مشکلی بدون راه حل نیست، بیشتر بخوانیم و بدانیم.

 

بازار خانوادگی محصولات سالم، علاوه بر انجام بررسی های دقیق اقلیمی، از آب و خاک مزارع و باغات، و نیز محصولات تولیدی نمونه گیری کرده و آنها را با آزمایشات خاص در آزمایشگاه های استاندارد دانشگاه تهران ارزیابی می کند تا میزان باقیمانده مواد آلاینده (بر اساس استانداردهای بین المللی سلامت غذاCodex ) مشخص گردد. بر اساس همین ارزیابی ها کلیه محصولات دارای یک شاخص سلامت هستند ( برای اطلاعات بیشتر در مورد شاخص به بخش "شاخص سلامت" در صفحه خانه سایت بازار orfam.ir مراجعه نمایید). شما با مطالعه شاخص هر محصول و مرور اطلاعات آنها میتوانید شناخت بهتری از آنچه خرید میکنید پیدا کرده و با اطمینان بیشتر مصرف نمایید.

 

گردآوری: منیژه دستجانی فراهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی صنعت و محیط زیست، گروه مهندسی علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران

تدوین: دکتر مهدی ضرابی- بهار1398