روغن کنجد

روغن کنجد بهترین روغن نباتی است. اگرچه کنجد در کشور کشت میشود اما روغنهای موجود در بازار و حتی روغن کنجدی که در پیش چشم گرفته میشود غالبا وارداتی است که سلامت آنها مورد شک است. تلاش ما علاوه بر مدیریت مزارع و حذف آلاینده ها، انبارداری درست برای کیفیت و سلامت دانه ها و در نهایت روغن کشی با پرس سرد است. این روغن را هرگز برای سرخ کردن غذا استفاده نکنید بلکه تنها غذا را با آن تفت دهید.
  • حذف کردن این محصول از علاقه مندی های من
  • اضافه کردن این محصول به علاقه مندی های من
  • نا موجود

    روغن کنجد از با ارزش ترین روغنهای خوراکی است.

    اما نکات مهمی در گرفتن این روغن از دانه وجود دارد که باعث تغییرات خاصی در روغن تولیدی می شود. بازار خانوادگی برای آشنایی خانواده های عزیز باشگاه سلامت سعی نموده تا اطلاعات علمی اصیل در اینمورد را در بخش روغن کنجد ارائه نماید.

    آنچه در اینجا مهم است توجه به دو موضوع در رابطه با خود کنجد است:

    کنجدهای موجود در بازار در کجا تولید شده اند؟

    متاسفانه بدلیل ارزانی و سود فراوان واردات، کنجدهای تولید هند، سریلانکا، پاکستان و حتی افغانستان به بازار مصرف ایران سرازیر شده است. غالب این کنجدها دارای آلودگی به انواع آلاینده های کشاورزی (باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی و عناصر سنگین) و متاسفانه در مواردی با توجه به شرایط آب و هوای این مناطق آلودگی به سموم قارچی بسیار خطرناک هستند که کمتر در مورد آنها آزمایشات تخصصی صورت گرفته است.

    پس توصیه اکید ما بر این است که هم از این بابت و هم به جهت حمایت تولید داخلی مراقب خرید و مصرف کنجدهای وارداتی چه برای مصرف مستقیم (خشک و بوداده) و چه به عنوان منبع روغن از این کنجدها مصرف نکنید. خرید کنجد داخلی حمایت از کشاورز، کارخانه دار و فروشنده هموطن شماست.


    تلاش متخصصان بازار خانوادگی تامین دو شرط بالا برای کنجدهای داخلی است لذا:

    اگرچه ما توصیه به مصرف کنجد داخلی هستیم اما دو اصل برای بازار سلامت حایز اهمیت است:

    در دوره کاشت تا برداشت هیچ ماده شیمیایی (سموم و کودها) در مزارع بکار نرفته باشد.

     کنجد پس از برداشت به سرعت آلوده به سموم قارچی می شود لذا باید پس از برداشت در دوره انبارداری، فرآوری (بودادن، شیرینی پزی، حلوا و ارده) و روغن کشی، به شکلی نگه داری شود که آلودگی به سموم قارچی (مایکوتوکسینها) پیدا نشود.

    ما مزارع را بدقت مدیریت میکنیم تا هیچگونه مواد شیمیایی خطرناک در آنها استفاده نشود بلکه جایگزین مناسب و قابل استفاده این مواد بکار گرفته می شوند تا تولیدی سالم و پاک بدست آید. البته این روند که مدیریت علمی مزرعه است دارای مراتب و مراحلی است که به تناسب هر مرحله و کار ویژه ای که انجام می شود محصول نهایی یک ارزش متفاوت با قبل آن پیدا می کند. تلاش و انتظار ما این است که در این مراحل به نقطه مطلوب پایانی برسیم.

    از همین رو و با کمال صداقت محصول کنجد بازار می تواند یکی از شاخصهای سلامت شامل: منتخب محلی (شاخص زرد)، در حال مدیریت (شاخص سفید) و یا مدیریت شده (شاخص سبز کم رنگ) را داشته باشد.

    ما برای نگه داری، بسته بندی و تولید محصولات جنبی از کنجد نطیر کنجد بو داده، حلوا و ارده، روغن کنجد تلاش کرده ایم تا کنجد به بهترین شکل نگه داری شود تا به سموم قارچی ابتلا پیدا نکند.

    جدول روغن کنجد

    كنجد:

    كنجد داراي پروتئين، ويتامين هاي اف1، اي، دي، بي و لسيتين است. مقدار روغن آن در حدود 50% است. روغن كنجد مركب از حدود 70% اسيدهاي چرب اشباع نشده مانند لينولئيك اسيد، اولئيك اسيد و مقداري اسيد هاي چرب اشباع شده مانند اسيد پالمتيك و آرشيديك يك اسيد مي باشد. روغن كنجد يكي از روغن هاي اشباع نشده و مفيد براي بدن است كه در آمريكاي شمالي و كانادا به مقدار زياد مصرف مي شود، زيرا اين روغن نه تنها كلسترول خون را افزايش مي دهد، بلكه آن را كاهش نيز مي دهد. براي تهيه روغن كنجد معمولا دانه ها را مي شويند تا رنگ روي آن از بين برود، سپس دانه ها را آسياب كرده و در آب مي ريزند تا پوست آنها روي آب بيايد. بعد از گرفتن پوست، دانه ها را خشك كرده و در آب جوش مي ريزد و خمير مي كنند. اين خمير را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جدا شود. اين روغن را روغن سرد مي نامند و از تفاله باقيمانده تحت اثر فشار و گرما روغني به دست مي آيد كه به نام روغن گرم معروف است كه البته ارزش غايي روغن سشرد را ندارد. اگر مي خواهيد از روغن كنجد استفاده كنيد دقت كنيد كه روغن سرد باشد كه به نام دي اي اس اس اي آر پي . دي ال او سي . تي اس آر آي اف معرف است، زيرا در اثر حرارت دادن، روغن كنجد خواص خود را از دست مي دهند. از نظر طب قديم ايران، كنجد گرم است. كنجد بسيار مغذي است و در اكثر كشورهاي فقير به عنوان جانشين گوشت به كار مي رود و براي چاق شدن مؤثر است. كنجد گرفتگي صدا را از بين مي برد و نرم كننده معده و روده است. برگ كنجد را اگر به سر بماليد، باعث رشد و سياهي موي سر مي شود. فشار خون بالا را كاهش مي دهد و ضد رماتيسم است. مي توانيد از روغن كنجد به جاي روغن زيتون در سالاد استفاده كنيد.

    سایر مشخصات محصول

    وزن : 500 سی سی
    شاخص سلامت : سبز کمرنگ
    (0)
    دیدگاهی وجود ندارد
    ارزش غذایی در 100 گرم کنجد
    دانلود (361.42k)

    مقالات مرتبط